Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schab w panierce z musztardą francuską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Schab w panierce z dodatkiem musztardy francuskiej, świetnie smakuje

Schab w panierce z musztardą francuską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w panierce z musztardą francuską

 

Sposób przygotowania:

Schab w panierce z musztardą francuską
Schab rozklepujemy i oprószamy solą, następnie smarujemy musztardą francuską, w miseczce przygotowujemy jajko z dodatkiem soli, pieprzu i sosu chilli - roztrzepujemy, na drugim talerzyku przygotowujemy bułkę tartą. Schab z musztarda obtaczamy w bułce tartej, następnie moczymy w jajku i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z dwóch stron
Schab w panierce z musztardą francuską
do miseczki wbijamy jajko dodajemy sos sól i pieprz
Schab w panierce z musztardą francuską
schab rozbijamy i smarujemy musztardą francuską
Schab w panierce z musztardą francuską
obtaczamy schab posmarowany musztardą w bułce tartej
Schab w panierce z musztardą francuską
następnie moczymy schab w roztrzepanym jajku i smażymy