IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Schab na warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Idealna propozycja na obiad.

Schab na warzywach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab na warzywach

 

  • 1 brokuł
  • 3 marchewki
  • 1 papryka czerwona
  • ok. 8 ziemniaków
  • 3 plasterki schabu
  • pietruszka świeża do smaku
  • koperek świeży do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • czosnek mielony do smaku
  • sól do smaku
  • zioła mielone do smaku ( bazylia, tymianek, oregano )
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Schab na warzywach
Warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki kroimy na pół lub jeśli są duże na ćwiartki. Marchewkę kroimy w słupki. Paprykę w nieduże kawałki, a brokuła w różyczki. Wszystkie warzywa wkładamy do worka do pieczenia a następnie przyprawiamy do smaku. Mięsko lekko rozbijamy nacieramy oliwą i przyprawiamy ziołami, wcierając je w mięso. Mięsko również wkładamy do woreczka. Worek wiążemy a następnie lekko nacinamy w kilku miejscach, tak by doszło powietrze podczas pieczenia. .Worek umieszczamy na blaszce do pieczenia i pieczemy ok 50-60 min. w temp. 180'C. Gotowe podajemy ciepłe. Smacznego !!
Schab na warzywach
Warzywa obieramy i kroimy, a następnie wkładamy do woreczka
Schab na warzywach
Dodajemy przyprawy oraz mięsko i zapinamy woreczek

Tagi:

zioła schab