mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Schab nadziewany pieczarkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealnie nadaje się na świąteczny stół.

Schab nadziewany pieczarkami i papryką

Składniki:

Schab nadziewany pieczarkami i papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Schab nadziewany pieczarkami i papryką
Mięso oczyszczamy, osuszamy. W mięsie nacinamy w środku kieszeń, oprószamy przyprawami i odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. W tym czasie oczyszczone warzywa oraz pieczarki drobno kroimy i podsmażamy. Studzimy. Dodajemy jajko. Farszem napełniamy kieszeń schabu. Wstawiamy je do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i zapiekamy. Od czasu do czasu podlewamy bulionem, potem wytworzonym sosem.