kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Schab nafaszerowany żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniałe danie na przepyszny obiad

Schab nafaszerowany żółtym serem

Składniki:

Schab nafaszerowany żółtym serem

 

  • 75 dkg schabu bez kości
  • 10 plasterków żółtego sera
  • 4 łyżki piwa
  • 1 sałata
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki octu winnego
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Schab nafaszerowany żółtym serem
Nacieramy schab solą i pieprzem, posypujemy kminkiem,skrapiamy piwem i pieczemy w brytfannie 70 minut w temperaturze 175 *C. Polewamy je co 10 minut sosem z pieczenia. Potem mięso wyjmujemy z brytfanny i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy jeszcze 10 minut w tej samej temperaturze. Schab nacinamy głęboko 10 razy. W miejsca nacięć wkładamy po 1 plasterku sera i zapiekamy w piekarniku w tej samej temperaturze póki ser się nie stopi. Rwiemy sałatę na kawałki. Mieszamy musztardę z octem i olejem. Doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy tym sałatę.Mieszamy. Podajemy schab obłożony sałatą. Najlepiej mi smakuje z młodymi ziemniakami z koperkiem. Smacznego!!!