Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Schab otulony ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Schab marynowany i pieczony w ziołach z dodatkiem soku z cytryny i musztardy jest wyśmienity. Rewelacyjnie smakuje na zimno i na ciepło.

Schab otulony ziołami

Składniki:

Schab otulony ziołami

 

Sposób przygotowania:

Schab otulony ziołami

ETAP 1:

Schab otulony ziołami
Z zió i reszty składników przygotować marynatę.

Do miski włożyć przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, zioła prowansalskie, sok z cytryny, pieprz, olej i wymieszać.

ETAP 2:

Schab otulony ziołami
Mięso natrzeć marynatą jak w podałam w przepisie.

Umyte, osuszone mięso natrzeć solą i marynatą, włożyć do naczynia, przykryć i pozostawić na noc.

ETAP 3:

Schab otulony ziołami
Przygotowane mieso razem z marynatą przełożyć do rękawa.

Następnego dnia mięso oprószyć czubrycą i włożyć do rękawa do pieczenia mięsa.

ETAP 4:

Schab otulony ziołami
Mięso piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 70 minut.


Tagi:

schab mięso