Sposób przygotowania:
Schab pieczony Ewy
1,5 szklanki wody zagotować z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Ostudzić. ! litr wody posolić i połączyć z wywarem.
Schab umieścić w marynacie i nakłuć wykałaczką. Odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin. Potem wyjąć,natrzeć przyprawami i odstawić na 3 godziny. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać do połowy wodą.
Przykryć i piec 1-1,5 godziny w 180 stopniach.
Schab umieścić w marynacie i nakłuć wykałaczką. Odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin. Potem wyjąć,natrzeć przyprawami i odstawić na 3 godziny. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać do połowy wodą.
Przykryć i piec 1-1,5 godziny w 180 stopniach.