Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Schab pieczony śliwką nadziewany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny schab pieczony w woreczku foliowym

Schab pieczony śliwką nadziewany Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab pieczony śliwką nadziewany

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony śliwką nadziewany
Schab dokładnie myjemy, osuszamy. Mniej więcej na środku ostrym nożem wycinamy spory otwór przez całą długość mięsa i wciskamy w niego śliwki kalifornijskie. Doprawiamy schab ze wszystkich stron solą oraz świeżo mielonym pieprzem i wkładamy do worka foliowego do pieczenia. Dorzucamy liście laurowe oraz ziele angielskie i spinamy woreczek klipsem. Pieczemy około 70 minut w temperaturze 180-190 stopni. Podajemy na zimno.
Schab pieczony śliwką nadziewany
Schab dokładnie myjemy, osuszamy. Mniej więcej na środku ostrym nożem wycinamy spory otwór przez całą długość mięsa i wciskamy w niego śliwki kalifornijskie.
Schab pieczony śliwką nadziewany
Doprawiamy schab ze wszystkich stron solą oraz świeżo mielonym pieprzem
Schab pieczony śliwką nadziewany
wkładamy do worka foliowego do pieczenia. Dorzucamy liście laurowe oraz ziele angielskie i spinamy woreczek klipsem.