LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Schab pieczony w sosie porzeczkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupełnie inny smak mięsa. Idealny na obiad lub przyjęcie.

Schab pieczony w sosie porzeczkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab pieczony w sosie porzeczkowym

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony w sosie porzeczkowym
Schab pokroic w plastry o grubości ok. 1 cm. Sznycle obsypac solą i mielonym pieprzem. Porzeczki umyc, obrac z gałązek. W rondlu rozgrzac śmietanę, porzeczki, cukier i ziarna pieprzu. Gotowac nawolnym ogniu 5 minut. Obrac kiwi, pokroic i dodac do sosu. Mięso ulożyc w naczyniu żaroodpornym, polac sosem i piec ok 50 minut w temperaturze 180 stopniu. Pdawac z makaronem lub ziemniakami.
Schab pieczony w sosie porzeczkowym
Sznycle schabowe oprószone solą i kolorowym pieprzem mielonym.
Schab pieczony w sosie porzeczkowym
Podgrzewanie śmietany z czerwonymi porzeczkami.
Schab pieczony w sosie porzeczkowym
Gotowy sos śmietanowoporzeczkowy do schabu.
Schab pieczony w sosie porzeczkowym
Sznycle schabowe polane sosem porzeczkowym gotowe do pieczenia.