Sposób przygotowania:
Schab pieczony wg -Kassia-xD
Mięso umyć, osuszyć, osolić, oprószyć słodką i ostrą papryką oraz mąką i w brytfance zrumienić na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Podlać małą ilością wody, dodać masło, wrzucić pokrojony czosnek i dusić pod przykryciem.
2-3krotnie przewrócić, wyparowany sos uzupełnić wodą. Gotowy schab wyjąć i trzymać w cieple. Nadmiar sosu odparować, dodać śmietanę, zagęścić sos przez odparowanie, doprawić. Schab pokroić w plastry i polać sosem. Smacznego!
Podlać małą ilością wody, dodać masło, wrzucić pokrojony czosnek i dusić pod przykryciem.
2-3krotnie przewrócić, wyparowany sos uzupełnić wodą. Gotowy schab wyjąć i trzymać w cieple. Nadmiar sosu odparować, dodać śmietanę, zagęścić sos przez odparowanie, doprawić. Schab pokroić w plastry i polać sosem. Smacznego!