Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schab pieczony z majerankiem(2)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Soczysty schab, uprzednio moczony w mleku, pieczony z majerankiem.

Schab pieczony z majerankiem(2) Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab pieczony z majerankiem(2)

 

 

  • .

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony z majerankiem(2)
Schab umyć i osuszyć. Na dno naczynia wyłożyć odrobinę posiekanego czosnku, ułożyć kawałek schabu, zalać mlekiem. Na wierzchu ułożyć resztę czosnku. Marynować mięso kilka godzin, a najlepiej całą noc. W czasie marynowania odwrócić mięso na drugą stronę. Przed pieczeniem posypać schab obficie majerankiem i pieprzem, posolić. Piec ok. 1 godz. W temp. 180 st. C
Schab pieczony z majerankiem(2)
Na dno naczynia wyłożyć posiekany czosnek.
Schab pieczony z majerankiem(2)
Mięso ułożyć i zalać mlekiem, obłożyć czosnkiem.
Schab pieczony z majerankiem(2)
Mięso oprószyć majerankiem, pieprzem i włożyć do formy. Obłożyć czosnkiem z marynaty.