mtm03

mtm03

Kucharz
[Przepisów: 11]

Schab po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jako przekąska lub z ryżem na obiad

Schab po chińsku

Składniki:

Schab po chińsku

 

  • Pół kg schabu środkowego
  • bułka tarta
  • panierka do kotletów w torebce
  • jajko
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz
  • papryka ostra w proszku

Sposób przygotowania:

Schab po chińsku
Schab kroimy w plastry a następnie w paski. Oprószamy go papryką,solą i pieprzem następnie maczamy w jajku i obtaczamy w panierce wymieszanej z bułką tartą. Pojedynczo wkładamy kawałki schabu na rozgrzany głęboki tłuszcz. kilka razy w trakcie smażenia obracamy. Smażymy na zołty kolor. Podawać go można jako przekąskę z sosem słodko pikantnym Tao Tao lub z ryżem jako danie obiadowe. Smacznego