2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Schab po Indyjsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Mięso z curry ma wspaniały aromat i ciekawy słoneczny wygląd polecam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

Schab po Indyjsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab po Indyjsku

 

Sposób przygotowania:

Schab po Indyjsku
Mięso myjemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym,kroimy na nie zbyt cienkie plastry ,obtaczamy w mace pszennej,olej rozgrzewamy na patelni i przesmażamy mięso na rumiano.Przekładamy do garnka zalewamy około 1,5 litra wody,dodajemy ziele angielskie i pokrojoną w kostkę cebulę i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości ,pod koniec solimy i pieprzymy do smaku ,nie solić na początku bo mięso stwardnieje.Masło roztopić na patelni wsypać curry i chwile poddusić dodać do sosu i wymieszać ,chwilę pogotować ,doprawić gdy sos będzie za rzadki zrobić zawiesinę z mąki która została z panierowania i wlać do sosu.Zestawić z ognia. Po czym dodajemy śmietanę i mieszamy.Podawać gorące z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Schab po Indyjsku
mięso obtaczamy w mace z każdej ze stron
Schab po Indyjsku
obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiano
Schab po Indyjsku
przekładamy do rondelka zalewamy wodą i dusimy
Schab po Indyjsku
z masła i curry robimy zasmażkę dodajemy do sosu doprawiamy do smaku

Tagi:

beza schab bezy