Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Schab po tyrolsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Polecam pyszne i proste roladki z przepięknym oczkiem w środku

Schab po tyrolsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab po tyrolsku

 

  • 5 plastrów schabu (ok.500g),
  • 5 plasterków szynki,
  • 5 plasterków żółtego sera,
  • 10 jajek przepiórczych,
  • 1-2 łyżeczka musztardy,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Schab po tyrolsku
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo (3 minuty). Schab rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, najlepiej przez folię. Każdy z plastrów oprószam solą i pieprzem i smarujemy musztardą. Na schabie układamy plasterek szynki i sera oraz 2 jajka. Zwijamy ciasno roladki i obsmażamy je na patelni. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Podajemy z ziemniakami z wody posypane rzeżuchą. Życzę smacznego :)
Schab po tyrolsku
Schab rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, najlepiej przez folię.
Schab po tyrolsku
Na schabie układamy plasterek szynki i sera oraz 2 jajka.
Schab po tyrolsku
Zwijamy ciasno roladki i obsmażamy je na patelni.
Schab po tyrolsku
Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.