Sposób przygotowania:
Schab po tyrolsku
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo (3 minuty). Schab rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, najlepiej przez folię. Każdy z plastrów oprószam solą i pieprzem i smarujemy musztardą. Na schabie układamy plasterek szynki i sera oraz 2 jajka. Zwijamy ciasno roladki i obsmażamy je na patelni. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Podajemy z ziemniakami z wody posypane rzeżuchą. Życzę smacznego :)
![Schab po tyrolsku Schab po tyrolsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-po-tyrolsku-249417.jpg)
![Schab po tyrolsku Schab po tyrolsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-po-tyrolsku-249418.jpg)
![Schab po tyrolsku Schab po tyrolsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-po-tyrolsku-249419.jpg)
![Schab po tyrolsku Schab po tyrolsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-po-tyrolsku-249420.jpg)
monikaT83