Sposób przygotowania:
Schab po włościańsku z sosem śliwkowym
Schab pokroić na plastry, roztłuc tłuczkiem.Każdy plaster posypać solą i pieprzem,odstawić do lodówki.
Zetrzeć marchew, posiekać por,cebulę.Do dużego garnka wlać olej włożyć warzywa,smażyć chwilę po czym zmniejszyć ogień.Dodać plastry schabu,podsmażyć 5 min.
Dodać wodę wymieszaną z sosem śliwkowym w proszku,.zamieszać.Gotować na małym ogniu 40 min,co jakiś czas przekręcając schab,pod koniec dodać łyżeczkę masła.
Podawać z ziemniakami ugotowanymi na sypko,polać przed podaniem utworzonym sosem,podawać za wekami.
Schab wspaniale nadaje się na różne uroczystości rodzinne, jak i domowy obiad.
SMACZNEGO!!!
Zetrzeć marchew, posiekać por,cebulę.Do dużego garnka wlać olej włożyć warzywa,smażyć chwilę po czym zmniejszyć ogień.Dodać plastry schabu,podsmażyć 5 min.
Dodać wodę wymieszaną z sosem śliwkowym w proszku,.zamieszać.Gotować na małym ogniu 40 min,co jakiś czas przekręcając schab,pod koniec dodać łyżeczkę masła.
Podawać z ziemniakami ugotowanymi na sypko,polać przed podaniem utworzonym sosem,podawać za wekami.
Schab wspaniale nadaje się na różne uroczystości rodzinne, jak i domowy obiad.
SMACZNEGO!!!