Sposób przygotowania:
Schab pod kołderką
Plastry schabu umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa ale nie cienko. Każdy oprószyć solą z pieprzem i ułożyć w blaszce wysmarowanej olejem. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i boczek i podsmażyć. Potem dodać pokrojone w kostkę pomidory, posiekaną rukolę, starty imbir, ser i zmiksowane orzechy. Wszystko doprawić do smaku i wymieszać. Tak przygotowany farsz rozłożyć na schabie i docisnąć. Następnie kromki chleba pozbawić skórek i miękisz pokroić w kostkę a potem ułożyć na farszu także dociskając. Posypać serem i chili. Schab zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Podawać z surówką i np. ziemniakami.
2milutka
zewa
Tak Agatko było pycha ale ostro bo jak zwykle za dużo chili dałam, hi, hi :)
monikaT83
jaNina