Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Schab szlachecki

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Za pomocą ostrego

Schab szlachecki

Składniki:

Schab szlachecki

 

  • 1,5 kg schabu bez kości
  • po 10 dag suszonych śliwek i gruszek
  • świeża papryka
  • ogórek
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Schab szlachecki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Za pomocą ostrego noża wzdłuz schabu zrobić oczko, następnie wypełnić otwór suszonymi owocami. Mięso zawinać w folię aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika (220 st). Piec ok 1,5 godz. Po ostudzeniu pokroić w plastry.