justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Schab w galarecie wd justyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo prosta wersja schabu w galarecie

Schab w galarecie wd justyny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab w galarecie wd justyny

 

 

  • schab 6 plastrów
  • sól
  • pieprz
  • pietruszka 1/2 garstki
  • marchewka 1 sztuka
  • bulion warzywny 1 litr
  • żelatyna

 

 

Sposób przygotowania:

Schab w galarecie wd justyny
Schab przekłądamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę i posiekaną pieruszkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości mięsa. Gotowy schab układamy na miseczce. Bulion mieszamy z żelatyną. Ilość żelatyny uzależniona jest od ilości bulionu mi wyszło około 3-4 łyżki. Gotowym bulionem z marchewką i pietruszką zalewamy schab. Wstawiamy do lodówki do cąłkowitego zastygnięcia.
Schab w galarecie wd justyny
schab bardzo łatwo można podzielić na porcje

Tagi:

schab