SUPERPRZEPIS

Schab w kołderce z podgrzybków

  • 1
  • Kajoza
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Schab w kołderce z podgrzybków Więcej zdjęć (4)

Co tu dużo mówić ... po prostu pycha !!!

Składniki:

Schab w kołderce z podgrzybków

 

Sposób przygotowania:

Schab w kołderce z podgrzybków
Grzyby wkładamy do miski z ciepłą wodą (powinny się moczyć ok. godziny). Schab myjemy i kroimy w kostkę (mniej więcej 3cm na 3cm). Kosteczki opruszamy mąką i podsmażamy na oleju. Na drugiej patelni rumienimy na maśle pokrojoną na kawałki cebulę, delikatnie ją solimy. Kostki grzybowe rozpuszczamy w 0,5 l wrzącej wody. Ciepłe mięso i cebulę przekładamy do jednego garnka / rondla, zalewamy bulionem. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Dodajemy odsączone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Często mieszając, gotujemy jeszcze ok 40 minut. Jeśli macie ochotę, można do innego garnuszka odlać trochę sosu z garnka i dodać trochę mąki pszennej, gotować często mieszając - wtedy uzyskamy bardziej gęsty grzybowy sos. Danie jest gotowe i przepyszne !!!
Schab w kołderce z podgrzybków
Pokrojoną cebulę przysmażamy na masełku i lekko solimy ...
Schab w kołderce z podgrzybków
Schab pokrojony w kostki, opruszony mąka przysmażamy na oleju ...
Schab w kołderce z podgrzybków
Mięso, po dodaniu grzybów i przypraw gotujemy jeszcze ok. 40 minut ...

Tagi:

beza schab bezy