Sposób przygotowania:
Schab w kołderce z podgrzybków
Grzyby wkładamy do miski z ciepłą wodą (powinny się moczyć ok. godziny). Schab myjemy i kroimy w kostkę (mniej więcej 3cm na 3cm). Kosteczki opruszamy mąką i podsmażamy na oleju. Na drugiej patelni rumienimy na maśle pokrojoną na kawałki cebulę, delikatnie ją solimy. Kostki grzybowe rozpuszczamy w 0,5 l wrzącej wody. Ciepłe mięso i cebulę przekładamy do jednego garnka / rondla, zalewamy bulionem. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Dodajemy odsączone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Często mieszając, gotujemy jeszcze ok 40 minut. Jeśli macie ochotę, można do innego garnuszka odlać trochę sosu z garnka i dodać trochę mąki pszennej, gotować często mieszając - wtedy uzyskamy bardziej gęsty grzybowy sos. Danie jest gotowe i przepyszne !!!
Sarenka