Sposób przygotowania:
Schab w maśle z ziołową nutą
Schab myję pod bieżącą wodą,osuszam na ręczniku papierowym,kładę na deskę oprószam solą i majerankiem i kroję grubsze plastry ale nie do końca tak aby się nie rozwalało. Przygotowuje nadzienie z masła:miękkie masło o temp pokojowej wkąłdam do miseczki,świeże ziołą myję osuszam i siekam drobno dodaję do masła,solę do smaku i dodaję pieprz oraz zmiażdżony i obrany czosnek wszystko razem ucieram.tak przygotowaną mieszanka wkładam w środek każdego plastra mięsa i dociskam do siebie tak aby znowu był jeden kawałek mięsa,smaruję wierzch oliwą posypuję pieprzem solą majerankiem suszonym oraz chili jalapeno. Tak przygotowane mięso zawijam w folie aluminiową tak aby łączenie folii znajdowało się u góry,by w trakcie pieczenia sos z mięsa nie wypływał do naczynia.wkładam na kilka godzin do lodówki tak zamarynowane mięso po czym wyciągam i piekę podlane szklanka wody w naczyniu około 1 godziny w temp 190*c Na 10 minut przed końcem pieczenia można delikatnie uchylić folię aby mięsko troszkę się przyrumieniło.