Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schab w piwie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wymieszaj przeciśnięty czosnek z pieprzem i solą. Z wody, piwa, soli, cukru i miodu zrób marynatę. Mieszaj, aż sól i cukier się rozpuszczą.

Schab w piwie

Składniki:

Schab w piwie

 

  • 1,5 szklanki wody
  • 2 szklanki ciemnego piwa
  • 3 łyżki cukru
  • 5 łyżek miodu
  • 6 kotletów ze schabu
  • 6 dużych ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki soli

 

Sposób przygotowania:

Schab w piwie
Wymieszaj przeciśnięty czosnek z pieprzem i solą. Z wody, piwa, soli, cukru i miodu zrób marynatę. Mieszaj, aż sól i cukier się rozpuszczą. Kotlety schabowe włóż do miski, wlej marynatę i zafoliuj. Włóż na kilka godzin do lodówki. Mięso wyjmij z marynaty i osusz. Rozgrzej patelnię grillową. Czosnkiem z pieprzem i solą natrzyj każdy kotlet z obu stron. Grilluj każdy kotlet ok. 10-12 min.

Tagi:

piwo schab