Sposób przygotowania:
Schab w sosie cukiniowym z kuskusem perłowym
Kuskus gotujemy według instrukcji na opakowaniu i odsączamy z wody. Mięso myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, lekko rozbijamy, kroimy na pół i oprószamy pieprzem oraz solą. Odstawiamy.
Cukinie myjemy i wycieramy, kroimy w kostkę.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na rozgrzaną oliwę przekładamy pokrojone warzywa i smażymy przez kilka minut, dolewamy mleko.
Studzimy.
W międzyczasie na rozgrzanej oliwie smażymy kotlety z każdej strony przez kilka minut.
Cukinie przekładamy do pojemnika, dodajemy jogurt i przyprawy do smaku, blendujemy.
Pomidorków myjemy i osuszamy z wody, kroimy. Gotowe danie nakładany na talerze.
Cukinie myjemy i wycieramy, kroimy w kostkę.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na rozgrzaną oliwę przekładamy pokrojone warzywa i smażymy przez kilka minut, dolewamy mleko.
Studzimy.
W międzyczasie na rozgrzanej oliwie smażymy kotlety z każdej strony przez kilka minut.
Cukinie przekładamy do pojemnika, dodajemy jogurt i przyprawy do smaku, blendujemy.
Pomidorków myjemy i osuszamy z wody, kroimy. Gotowe danie nakładany na talerze.