Sposób przygotowania:
Schab w ziemniaczanej panierce
Ziemniaki i jabłka ucieramy na grubej tarce a potem odciskamy je w czystej lnianej ściereczce. Dodajemy do nich żółtka i kminek a potem bardzo dokładnie mieszamy.Kotlety otaczamy w mące ziemniaczanej i smażymy je na 3 łyżkach oleju tak po 4-5 minut z każdej strony.Z naszych pomidorów zdejmujemy skórkę (ja zwyczajnie polewam je gorącą wodą :))Przekrajamy pomidory na połowy i usuwamy nasionka. Kroimy miąższ w romby i dodajemy go do porwanej sałaty (sałaty sie nie kroi!) razem z siekana cebulką. Mieszamy dokładnie. Ocet winny mieszamy z 3 łyzkami przegotowanej chłodnej wody, dolewamy resztę oleju (1 łyżke), doprawiamy go solą i pieprzem i dopiero wtedy ucieramy te składniki ze sobą. Tym sosem polewamy sałatę. Kotlety podajemy z sałatą i sosem. Smacznego!