mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

schab w ziołach Mariel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Każde mięso można robić na wiele sposobów o to i mój pomysł

schab w ziołach Mariel

Składniki:

schab w ziołach Mariel

 

  • 1,5 kg schab bez kości,
  • majeranek,
  • kminek mielony,
  • rozmaryn,
  • musztarda,
  • 200 gram śmietana,
  • 2 ząbki czosnek,
  • przyprawy,
  • 1 szklanka bulion,
  • 1 szklanka wino białe wytrawne,
  • 2 łyżki mąka
  • olej

Sposób przygotowania:

schab w ziołach Mariel
3 łyżki musztardy łączymy z wyciśniętym przez praskę czosnkiem .Mięso myjemy i osuszamy , rozcieramy musztardę po całym mięsie , nie żałując ziół sypiemy po całym mięsie , to samo z przyprawami .Na dużej patelni lub rondlu podgrzewamy olej , podsmażamy schab z obu stron , następnie układamy go w naczyniu żaroodpornym dodajemy bulion i wino . , Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy 1,5 h .Po upływie tego czasu , kroimy mięso na plastry a sos zagęszczamy mąką rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody , na końcu dodajemy śmietanę.