goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Schab w ziołowej pierzynce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

W sam raz na świąteczny obiad

Schab w ziołowej pierzynce

Składniki:

Schab w ziołowej pierzynce

 

Sposób przygotowania:

Schab w ziołowej pierzynce
Mięso oczyszczamy, osuszamy. Cytrynę sparzamy, ocieramy skórkę cytrynową i wyciskamy sok. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso skrapiamy sokiem z cytryny i nacieramy otartą skórką oraz czosnkiem. Posypujemy posiekanymi świeżymi oraz suszonymi ziołami, solą i pieprzem. Schab zawijamy w folie aluminiową i na noc przekłądamy do lodówki. Na drugi dzień mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy olejem i pieczemy około 1 1/2 godziny.

Tagi:

schab