lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Schab wieprzowy w ananasach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

znakomity schab w galarecie

Schab wieprzowy w ananasach

Składniki:

Schab wieprzowy w ananasach

 

Sposób przygotowania:

Schab wieprzowy w ananasach
Rozgnieć czosnek.Schab umyj,osusz,natrzyj czosnkiem,majerankiem,solą i wstaw na chwilę do lodówki.W schabie wytnij kieszeń i włóż do niej odsączone ananasy z puszki (nie wszystkie).Zepnij kieszeń i upiecz schab w piekarniku.Wino wymieszaj z bulionem.Rozpuść w tym płynie żelatynę.Ostudzony schab pokrój i ułóż na półmisku.Na wierzch poukładaj pozostałe ananasy.Polej schab tężejącą galaretką.Danie schłódź w lodówce i podawaj zimne,dobrze schłodzone.

Tagi:

schab