Sposób przygotowania:
Schab z ananasem
Schab umyć, osączyć, skropić sokiem z cytryny, posolić
i oprószyć pieprzem, mocno wygnieść ręką i wstawić do chłodnego miejsca na około 1 godzinę. Następnie oprószyć mąką, włożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem, obłożyć ćwiartkami jabłka oraz płatkami masła. Przykryć i dusić około
1 godziny. W połowie duszenia dodać majeranek i cukier. Miękkie mięso, ostudzić, pokroić w plastry i ponownie włożyć do brytfanny. Na każdej porcji położyć plaster ananasa. Skrupić koniakiem, wstawić do piekarnika i zapiec.
i oprószyć pieprzem, mocno wygnieść ręką i wstawić do chłodnego miejsca na około 1 godzinę. Następnie oprószyć mąką, włożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem, obłożyć ćwiartkami jabłka oraz płatkami masła. Przykryć i dusić około
1 godziny. W połowie duszenia dodać majeranek i cukier. Miękkie mięso, ostudzić, pokroić w plastry i ponownie włożyć do brytfanny. Na każdej porcji położyć plaster ananasa. Skrupić koniakiem, wstawić do piekarnika i zapiec.