Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Schab z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso umyć, obrumienić z każdej strony na oleju, przełożyć do żaroodpornego

Schab z bakaliami

Składniki:

Schab z bakaliami

 

  • 1 kg schabu bez kości
  • 2 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 10 dag rodzynek
  • 5 dag łupanych orzechów
  • szklanka białego wina (wytrawnego)
  • szklanka bulionu z warzyw
  • sól
  • pieprz
  • szałwia

Sposób przygotowania:

Schab z bakaliami
Mięso umyć, obrumienić z każdej strony na oleju, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Oprószyć przyprawami. Podlać częścią wywaru i piec w piekarniku, za kilkanaście minut dodać resztę bulionu, wino, pokrojoną w talarki cebulę. Piec dalej, podlewając od czasu do czasu. Na 15 minut przed końcem pieczenia dodać rodzynki i siekane orzechy.

Tagi:

beza schab bezy