Sposób przygotowania:
Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawy wymieszać w miseczce a następnie natrzeć nimi schab. Brzoskwinię obrać ze skórki i ułożyć na jednym z krótszych końców. Spiąć dla bezpieczeństwa wykałaczkami. Umyte i obrane jabłko pozbawić gniazd nasiennych. Następnie zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach i przełożyć na sito. Przetrzeć starte jabłko aby wydobyć z niego jak najwięcej soku ( oczywiście można użyć sokowirówki ale nie wiem czy na jedne owoc jest sens ją wyciągać). Na patelni rozgrzać masło z olejem i zrumienić mięso z każdej strony. Następnie na patelnię wlać sok i dusić do momentu aż większość płynu wyparuje a mięso zmięknie. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
![Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-z-brzoskwinia-duszony-w-jablkowym-soku-292641.jpg)
![Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-z-brzoskwinia-duszony-w-jablkowym-soku-292642.jpg)
![Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-z-brzoskwinia-duszony-w-jablkowym-soku-292643.jpg)