monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nieskomplikowane danie ale jakie eleganckie i pyszne! Brzoskwinia doskonale komponuje się z wieprzowiną, spróbujcie sami, zapraszam:)

Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku

 

 

Sposób przygotowania:

Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawy wymieszać w miseczce a następnie natrzeć nimi schab. Brzoskwinię obrać ze skórki i ułożyć na jednym z krótszych końców. Spiąć dla bezpieczeństwa wykałaczkami. Umyte i obrane jabłko pozbawić gniazd nasiennych. Następnie zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach i przełożyć na sito. Przetrzeć starte jabłko aby wydobyć z niego jak najwięcej soku ( oczywiście można użyć sokowirówki ale nie wiem czy na jedne owoc jest sens ją wyciągać). Na patelni rozgrzać masło z olejem i zrumienić mięso z każdej strony. Następnie na patelnię wlać sok i dusić do momentu aż większość płynu wyparuje a mięso zmięknie. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku
na płacie mięsa ulożyć brzoskiwnię i zrolować
Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku
z przetartego jablka wycisnąć sok
Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku
zrumienione mięso zalać sokiem i dusić