Sposób przygotowania:
Schab z cebulą i ziemniakami
Schab pokroić na kotlety, następnie posypać je z obu stron solą i pieprzem, później obtoczyć w mące. Obsmażyć na maśle z obu stron.
Cebulę obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Czosnek posiekać na drobno. Cebulę i czosnek wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na to wyłożyć obsmażone kotlety. Zapiec w piekarniku przez 30 min w temp. 180 stopni.
Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w plasterki i gotować przez 10 min w osolonej wodzie, odcedzić.
Włożyć ziemniaki do mięsa i wszystko piec jeszcze 30 min w temp. 180 stopni.
Cebulę obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Czosnek posiekać na drobno. Cebulę i czosnek wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na to wyłożyć obsmażone kotlety. Zapiec w piekarniku przez 30 min w temp. 180 stopni.
Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w plasterki i gotować przez 10 min w osolonej wodzie, odcedzić.
Włożyć ziemniaki do mięsa i wszystko piec jeszcze 30 min w temp. 180 stopni.