alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Schab z cebulą i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Trochę inny przepis na niedzielny schab

Schab z cebulą i ziemniakami

Składniki:

Schab z cebulą i ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Schab z cebulą i ziemniakami
Schab pokroić na kotlety, następnie posypać je z obu stron solą i pieprzem, później obtoczyć w mące. Obsmażyć na maśle z obu stron.
Cebulę obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Czosnek posiekać na drobno. Cebulę i czosnek wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na to wyłożyć obsmażone kotlety. Zapiec w piekarniku przez 30 min w temp. 180 stopni.
Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w plasterki i gotować przez 10 min w osolonej wodzie, odcedzić.
Włożyć ziemniaki do mięsa i wszystko piec jeszcze 30 min w temp. 180 stopni.