Sposób przygotowania:
Schab z duszonym porem i mandarynką
Mięso umyć, osuszyć dobrze i rozbić na duży "placek". Natrzeć mieszanką przypraw i odłożyć do lodówki. Por umyć i pokroić w pół plasterki. Na patelni roztopić masło i dodać por. Smażyć aż się zeszkli a potem wlać około 1/4 wody i dusić aż woda wyparuje. Paprykę pokroić w małą kostkę i dodać do pora. Smażyć około 2-3 minuty i doprawić solą i pieprzem, oraz sosem worcester. Zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie przygotowanym farszem posmarować mięso. Obraną mandarynkę podzielić na cząstki i ułożyć na jednym z końców i zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczkami. Obsmażyć z obu stron na patelni i następnie wlać rosół. Dusić około 12-15 minut co jakiś czas obracając. Smacznego!
kołczu
monikaT83
kołczu
monikaT83 napisał(a):