Sposób przygotowania:
Schab z gruszką
Schab oczyścić, pokroić w plastry, następnie rozbić tłuczkiem i przyprawić solą i pieprzem oraz curry.
Boczek pokroić w cienkie plastry. Tak samo mozzarellę. Gruszki obrać i pokroić w ćwiartki.
Na plastry schabu kładziemy boczek, ser i ćwiartkę gruszki oraz listki mięty. Zawijamy w rulon i spinamy wykałaczką.
Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy schab ze wszystkich stron. Czosnek kroimy w plasterki a pozostałą gruszkę szatkujemy. Dodajemy do schabu na patelni, przyprawiamy pieprzem, łyżką sosu sojowego i szczyptą cynamonu.
Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem 10 minut na wolnym ogniu.
Podawać np. z kaszą na sosie gruszkowym.
Boczek pokroić w cienkie plastry. Tak samo mozzarellę. Gruszki obrać i pokroić w ćwiartki.
Na plastry schabu kładziemy boczek, ser i ćwiartkę gruszki oraz listki mięty. Zawijamy w rulon i spinamy wykałaczką.
Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy schab ze wszystkich stron. Czosnek kroimy w plasterki a pozostałą gruszkę szatkujemy. Dodajemy do schabu na patelni, przyprawiamy pieprzem, łyżką sosu sojowego i szczyptą cynamonu.
Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem 10 minut na wolnym ogniu.
Podawać np. z kaszą na sosie gruszkowym.
Jagodowa
Magdalena88