Sposób przygotowania:
Schab z karmelizowaną w miodzie gruszką
Kotlety schabowe posolić i popieprzyć . Posypać mąką ( nadmiar strząsnąć ). Masło podgrzać na średniej patelni .Smażyć kotlety z obu stron na rumiano po 3 minuty z każdej strony .Zdjąć kotlety z patelni i trzymać przykryte w cieple .Na patelnię wrzucić żurawinę , dodać miód i wlać wodę .Zagotować . Gruszkę obrać i usunąć gniazdo nasienne .Przekroić na 4 plasterki i włożyć na patelnię z miodem i żurawiną .Smażyć chwilę . Dołożyć schab i podgrzać . Podawać schab obłożony gruszką z żurawinami .
A.B.
Babciagramolka
Hi hi - nie upierała bym się przy tych kopytkach .Nie miałam dziś czasu pichcić . Kopytka były gotowe tylko wyjęłam z zamrażarki i na patelnię ( bo lubię chrupkie ) .Pewnie bardziej by pasowała chrupiąca bagietka czy ryz .Ale jak sie nie ma co się lubi ....Siła wyższa czyli czas .
iwi69