halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Schab z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Schab przyrządzony z jabłkami jest smaczny.

Schab z jabłkiem

Składniki:

Schab z jabłkiem

 

  • schab 60 dag
  • jabłka 2 sztuki
  • cebula czerwona 3 sztuki
  • czerwone wino 2 łyżki
  • sok z cytryny 2 łyżeczki
  • masło 5 łyżek
  • sól
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schab z jabłkiem
Schab bez kości kroimy na 4 porcje. Oprószamy solą i pieprzem. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Na rozgrzanym oleju smażymy kotlety. Na 2 łyżkach masła podsmażamy jabłka. Na usmażonych kotletach układamy smażona cebulę i jabłka.