Sposób przygotowania:
Schab z kabanosami
Schab oczyścić, opłukać, osuszyć, nożem wydrążyć dziury, do których włożyć kabanosy.
Schab natrzeć marynatą z oleju, sosu sojowego, czosnku przeciśniętego przez praskę, ziół prowansalskich oraz miodu i włożyć na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie schab przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, piec do miekkości
schabu około 40 minut polewając sosem wytworzonym podczas pieczenia i polania od czasu do czasu ciepłą wodą. W razie konieczności gdyby góra schabu nam sie za szybko spiekła to nakryć schab folią aluminiową.
Gotowy schab pokroić w plastry poukładać na sałacie.
Można polać sosem.
Schab natrzeć marynatą z oleju, sosu sojowego, czosnku przeciśniętego przez praskę, ziół prowansalskich oraz miodu i włożyć na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie schab przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, piec do miekkości
schabu około 40 minut polewając sosem wytworzonym podczas pieczenia i polania od czasu do czasu ciepłą wodą. W razie konieczności gdyby góra schabu nam sie za szybko spiekła to nakryć schab folią aluminiową.
Gotowy schab pokroić w plastry poukładać na sałacie.
Można polać sosem.
gusia1000