Sposób przygotowania:
Schab z konfitura zurawinowa i serem
Plastry schabu myjemy, osuszamy recznikiem papierowym i z obu stron lekko rozbijamy pod folia. Kazdy plat posypujemy sola, pieprzem, papryka i oregano. Na jednej stronie miesa, polewamy po kropelce octu balsamicznego i wcieramy ja w schab, po czym smarujemy konfitura zurawinowa na calej powierzchni i na srodku ukladamy kawalek zóltego sera. Skladamy schab na pól, zamykajac zurawine i ser w srodku. Roztrzepujemy jajko i dodajemy niewielka ilosc vegety. Obtaczamy mieso najpierw bardzo dokladnie w mace, potem w jajku, a nastepnie w tartej bulce. Na patelni dobrze rozgrzewamy tluszcz i smazymy schabowe na rumiano z obu stron, na srednim ogniu po czym przykrywamy je pokrywka i przez jakis czas dosmazamy na wolnym ogniu. Podajemy na goraco z pieczywem, ryzem lub ziemniakami, sosem i surówka.
Inspiracja: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=15898
Inspiracja: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=15898
msewka
Jojo
Sarenka
pusieczek2@wp.pl