Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schab z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kotlet schabowy to klasyka, która trwa i z pewnością cieszy się u wielu popularnością. Świetną alternatywą dla klasyki jest schab w wersji migdałowej - polecam.

Schab z migdałami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Schab z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Schab z migdałami
Schab myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem, nakłuwamy lub rozklepujemy.

Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz mielone migdały - roztrzepujemy.

Do jajka wkładamy mięso, dostawiamy na 20 minut.

Następnie panierujemy w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z dwóch stron.
Schab z migdałami
schab solimy doprawiamy pieprzem i nakłuwamy lub rozklepujemy
Schab z migdałami
do miseczki wbijamy jajka dodajemy sól pieprz i migdały mieszamy
Schab z migdałami
do jajka wkładamy mięso i odstawiamy na minimum 20 minut
Schab z migdałami
schan panierujemy w bułce tartej z dwóch stron
Schab z migdałami
schab smazymy na rozgrzanym oleju