Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Schab z ogórkiem i skórką cytrynową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekko kwaśny schab z cytrynowym akcentem.

Schab z ogórkiem i skórką cytrynową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z ogórkiem i skórką cytrynową

 

Sposób przygotowania:

Schab z ogórkiem i skórką cytrynową
Kotlety rozbijamy na cienkie płaty. Każdy posypujemy delikatem i skórką cytrynową. Kładziemy plaster sera, a na środku korniszon. Krótkie brzegi składamy do środka i rolujemy. Układamy łączeniem do dołu i wkładamy do lodówki na 20 min, aby mięso zastygło. Jajko rozprowadzamy z mlekiem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Roladki panierujemy a następnie smażymy na gorącym tłuszczy aż się ładnie zarumienią. Po zdjęciu z patelni, osuszamy na ręczniku i pozwalamy przez 10 min im odpocząć.
Schab z ogórkiem i skórką cytrynową
Nawet jeśli kotlet nie jest kształtny to nic, wszystko się zwinie do środka.
Schab z ogórkiem i skórką cytrynową
Posypujemy przyprawą i skórką, a następnie układamy ser i ogórka.
Schab z ogórkiem i skórką cytrynową
Jajko mieszamy dokładnie z wszystkimi składnikami.
Schab z ogórkiem i skórką cytrynową
Wolno smażymy na gorącym tłuszczu aż się ładnie zarumienią.