Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Schab z pieczarkami 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Plastry schabu w sosie śmietanowym z pieczarkami.

Schab z pieczarkami 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z pieczarkami 4

 

Sposób przygotowania:

Schab z pieczarkami 4
Na patelni rozgrzać masło roślinne. Na rozgrzany tłuszcz położyć plastry schabu, oprószyć je solą i pieprzem. Mięso zrumienić z obu stron. Pieczarki pokroić w półplasterki, obraną cebule w piórka. Cebulę i pieczarki dodać do mięsa. Smażyć razem kilka minut, co jakiś czas mieszając. Do mięsa z grzybami wlać 1,5 szklanki wody. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości mięsa. Śmietanę dokładnie wymieszać z pół szklanki wody i mąką. Zagęścić nią sos, ponownie doprowadzić do wrzenia. W razie potrzeby sos doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.
Schab z pieczarkami 4
Plastry schabu położone na rozgrzany tłuszcz oprószone solą i pieprzem.
Schab z pieczarkami 4
Pokrojone pieczarki i cebula dodane do zrumienionego mięsa.
Schab z pieczarkami 4
Śmietana dokładnie wymieszana z wodą i mąką.
Schab z pieczarkami 4
Sos zagęszczony śmietaną z mąką i ponownie doprowadzony do wrzenia.

Tagi:

beza schab bezy