Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Schab z winogronami :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Schab sote duszony z winogronami.

Schab z winogronami :

Składniki:

Schab z winogronami :

 

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1/2 łyżki smalcu
  • 1/2 łyżki oleju
  • ocet balsamiczny
  • ok. 20 owoców winogron
  • ½ łyżeczki miodu
  • mąka
  • ¼ szklanki wody
  • ½ kostki mięsnej Winiary

 

Sposób przygotowania:

Schab z winogronami :
Kotlety lekko stłuc tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć , skropić lekko octem balsamicznym , posmarować miodem i zostawić na 30 minut .Obtoczyć w mące Na patelni rozgrzać olej ze smalcem i obsmażyć na nim schab na rumiano z obu stron .Podlać 1/4 szklanki wody. Przykryć i dusić na małym gazie. Gdy schab jest już miękki dodać pokruszoną kostkę mięsna ( do smaku – dodawać po kawałku ) przekrojone na połówki winogrona i ogrzewać przez 5 minut. Doprawić sos do smaku.