Sposób przygotowania:
Schab zapiekany z jabłkiem
Schab rozbijamy i posypujemy przyprawą. Odkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia jabłka, paprykę i ser kroimy w plastry. Na każdym schabie układamy naprzemiennie: ser, paprykę, jabłko. Całość posypujemy poszatkowaną bazylią. Zawijamy. Pieczemy w piekarniku przez 40 minut w tym ostatnie 10 na termoobiegu.
![Schab zapiekany z jabłkiem Schab zapiekany z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-zapiekany-z-jablkiem-293549.jpg)
![Schab zapiekany z jabłkiem Schab zapiekany z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-zapiekany-z-jablkiem-293550.jpg)
![Schab zapiekany z jabłkiem Schab zapiekany z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-zapiekany-z-jablkiem-293551.jpg)
![Schab zapiekany z jabłkiem Schab zapiekany z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-zapiekany-z-jablkiem-293552.jpg)