Sposób przygotowania:
Schab ze śliwką wędzoną
Mięso myję a następnie osuszam recznikiem papierowym. Robię po środku otwór na calej długości mięsa za pomocą cienkiego ale ostrego noża. Następnie faszeruje śliwkami wędzonymi.
W osobnej miseczce robię marynatę. Mięso nacieram marynatą. Owijam dokładnie folią aluminiową i pozostawiam w lodówce na min 10 godzin. Piekę mięso nie odwijając foli w 180 stopniach przez ok 1.5 godziny.
Mięso zostawiam do przestygnięcia a następnie wkładam do lodówki na kolejne kilka godzin.
Smacznego.
W osobnej miseczce robię marynatę. Mięso nacieram marynatą. Owijam dokładnie folią aluminiową i pozostawiam w lodówce na min 10 godzin. Piekę mięso nie odwijając foli w 180 stopniach przez ok 1.5 godziny.
Mięso zostawiam do przestygnięcia a następnie wkładam do lodówki na kolejne kilka godzin.
Smacznego.