Sposób przygotowania:
schab ze śliwkami
N i znowu to samo ;) Schab umyć ,natrzeć solą ,pieprzem majerankiem i możemy dać odrobinę roztartym czosnkiem .Odstawić w chłodne miejsce na 1 h. Śliwki koniecznie sparzyć (można gorącą wodą z czajnika ) i wyjąc pestki nożem nakłuć głęboko mięso i w otwory włożyć parę śliwek ,A na patelni rozgrzać margarynę i obsmażyć mięso ze wszystkich stron włożyć do brytfanny,dodać tłuszcz ze smażenia wlać 3-4 łyżki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 C piec 1 h między czasie pieczenia często polewać sosem .W połowie pieczenia mięso obłożyć pozostałymi śliwkami i podlewać .Upieczony schab pokroić na plastry no i gotowe do jedzenia jak i na ciepło i na zimno , można również zjeść z bułką