Sposób przygotowania:
Schab ze śliwkami
Schab na dobę namoczyć w dobrze osolonej wodzie ...
Wyjąc osuszyć.
Długim nożem zdrobić wzdłóż dwa otwory na wylot,
Do otworów z obu stron wepchnąć tyle śliwek ile sie zmieści ...
Marynatę wymieszać z olejem i pieprzem natrzeć mięso.
Brytwanne zwilżyć olejem położyć mięso i przykryć folią aluminiową w miarę szczelnie całość.
piec ok 40 min w temp 220 st .
potem zdjąć folię aluminiową i podpiec mięso do ładnego zrumienienia ok 30 min
Wyjąc osuszyć.
Długim nożem zdrobić wzdłóż dwa otwory na wylot,
Do otworów z obu stron wepchnąć tyle śliwek ile sie zmieści ...
Marynatę wymieszać z olejem i pieprzem natrzeć mięso.
Brytwanne zwilżyć olejem położyć mięso i przykryć folią aluminiową w miarę szczelnie całość.
piec ok 40 min w temp 220 st .
potem zdjąć folię aluminiową i podpiec mięso do ładnego zrumienienia ok 30 min
wedith1
luna