Sposób przygotowania:
Schab ze szpinakowym musem i szparagami
Szparagi obrać ze skórki i pokroić każdy na 3 kawałki. W rondelku zagotować 2 szklanki wody z sola i sokiem z cytryny i wrzucić szparagi. Ugotować do miękkości. Odcedzić.
W międzyczasie szpinak opłukać,osuszyć i przełożyć do blendera. Zmiksować na drobno. Cebulkę pokroić w małą kostkę a czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej z papryczką i wrzucić cebulę z czosnkiem. Zeszklić. Dodać szpinak i smażyć razem około 5 minut. Oprószyć solą. Zdjąć z ognia i delikatnie ostudzić.
Mięso umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Na płacie mięsa rozsmarować połowę szpinakowego musu i ułożyć 3 kawałki szparagów. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na około 1,5 godziny. Po tym czasie w garnku rozgrzać 2 szklanki oleju.
Mięso panierować w jajku i bułce tartej i smażyć w głębokim oleju z obu stron często przewracając aby panierka się nie przypaliła.. Przed podaniem odsączyć na papierowym ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!
W międzyczasie szpinak opłukać,osuszyć i przełożyć do blendera. Zmiksować na drobno. Cebulkę pokroić w małą kostkę a czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej z papryczką i wrzucić cebulę z czosnkiem. Zeszklić. Dodać szpinak i smażyć razem około 5 minut. Oprószyć solą. Zdjąć z ognia i delikatnie ostudzić.
Mięso umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Na płacie mięsa rozsmarować połowę szpinakowego musu i ułożyć 3 kawałki szparagów. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na około 1,5 godziny. Po tym czasie w garnku rozgrzać 2 szklanki oleju.
Mięso panierować w jajku i bułce tartej i smażyć w głębokim oleju z obu stron często przewracając aby panierka się nie przypaliła.. Przed podaniem odsączyć na papierowym ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!
2milutka
monikaT83
Cukiereczek13
monikaT83
edytaha
mysza75
;
monikaT83
marietta