SUPERPRZEPIS

Schab ze szpinakowym musem i szparagami

  • 8
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Schab ze szpinakowym musem i szparagami Więcej zdjęć (5)

Osobiście uważam, że roladki wyglądają bardzo ładnie, a co więcej - były bardzo smaczne!

Składniki:

Schab ze szpinakowym musem i szparagami

 

Sposób przygotowania:

Schab ze szpinakowym musem i szparagami
Szparagi obrać ze skórki i pokroić każdy na 3 kawałki. W rondelku zagotować 2 szklanki wody z sola i sokiem z cytryny i wrzucić szparagi. Ugotować do miękkości. Odcedzić.



W międzyczasie szpinak opłukać,osuszyć i przełożyć do blendera. Zmiksować na drobno. Cebulkę pokroić w małą kostkę a czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej z papryczką i wrzucić cebulę z czosnkiem. Zeszklić. Dodać szpinak i smażyć razem około 5 minut. Oprószyć solą. Zdjąć z ognia i delikatnie ostudzić.



Mięso umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Na płacie mięsa rozsmarować połowę szpinakowego musu i ułożyć 3 kawałki szparagów. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na około 1,5 godziny. Po tym czasie w garnku rozgrzać 2 szklanki oleju.



Mięso panierować w jajku i bułce tartej i smażyć w głębokim oleju z obu stron często przewracając aby panierka się nie przypaliła.. Przed podaniem odsączyć na papierowym ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Schab ze szpinakowym musem i szparagami
szparagi obrać i ugotować do miękkości
Schab ze szpinakowym musem i szparagami
czyste liście szpinaku zmiksować na drobno
Schab ze szpinakowym musem i szparagami
musem szpinakowym posmarować płat mięsa
Schab ze szpinakowym musem i szparagami
ułożyć szparagi i zwinąć w roladkę spiąć wykałaczkami