zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Schabiki z topionym oczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

kotlety z serkiem topionym ...............

Schabiki z topionym oczkiem

Składniki:

Schabiki z topionym oczkiem

 

  • 4 kotlety ze schabu bez kości ( po 150 g )
  • 2 serki topione ( po 100 g )
  • Do smaku :
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa ognisty smok
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabiki z topionym oczkiem
Kotlety umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami odstawić na 5 minut. Serki topione ( dowolnego smaku ) przekroić na dwie części wzdłuż serka. Na każdy kotlet położyć porcję serka, zawinąć roladkę. Tak przygotowane roladki panierować w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym i posolonym jajku i ponownie obtoczyć w bułce tartej. Na patelnie wlać olej, podgrzać go i włożyć roladki. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami.