Patrycja

Patrycja

Kucharz
[Przepisów: 11]

schabowe bitki pati

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Można podawać z ziemniakami makaronem i ryżem.

schabowe bitki pati

Składniki:

schabowe bitki pati

 

  • 1-1,5 kg.schabu
  • 2 śmietany 18%
  • 0,5 kg.pieczarek
  • 2 duże cebule
  • sol i pieprz

Sposób przygotowania:

schabowe bitki pati
Schab pokroić w plastry i przyprawić je z dwóch stron solą i pieprzem.potem smażymy je na brązowy kolor i kładziemy na talerz . Na tej samej brytfance i tłuszczu dajemy pokrojoną cebule i pieczarki i czekamy aż zmiękną ok. 20 min.Potem do pieczarek i cebuli dodajemy usmażony schab i zalewamy to jednym litrem wody .Jak cześć wody (sosu) się wygotuje dodajemy śmietanę i można sobie jeszcze według gustu przyprawić .