Sposób przygotowania:
Schabowe migdałowe
Kotlety umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć.
Płatki migdałowe zmiksować na miałko.
Do miski wsypać zmiksowane migdały, mąkę, jajka, sól i pieprz do smaku i tyle mleka aby po rozrobieniu ciasta miało konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
Rozgrzać na patelni oliwie.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w migdałowym cieście i smażyć z obu stron po około 5-6 minut.
Płatki migdałowe zmiksować na miałko.
Do miski wsypać zmiksowane migdały, mąkę, jajka, sól i pieprz do smaku i tyle mleka aby po rozrobieniu ciasta miało konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
Rozgrzać na patelni oliwie.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w migdałowym cieście i smażyć z obu stron po około 5-6 minut.
dusia30
Anula