zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Schabowe migdałowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Sposób na przemycenie migdałów do diety dzieci.

Schabowe migdałowe

Składniki:

Schabowe migdałowe

 

Sposób przygotowania:

Schabowe migdałowe
Kotlety umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć.
Płatki migdałowe zmiksować na miałko.
Do miski wsypać zmiksowane migdały, mąkę, jajka, sól i pieprz do smaku i tyle mleka aby po rozrobieniu ciasta miało konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
Rozgrzać na patelni oliwie.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w migdałowym cieście i smażyć z obu stron po około 5-6 minut.

Tagi:

jajko jajka schab