WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schabowe moczone w mleku i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe marynowane kilka godzin w mleku i pokrojonej na kawałki cebuli z dodatkiem soli i pieprzu a następnie usmażone w panierce.

Schabowe moczone w mleku i cebuli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe moczone w mleku i cebuli

 

Sposób przygotowania:

Schabowe moczone w mleku i cebuli

ETAP 1:

Mięso umyć i osuszyć. Rozbić na kotlety i przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do miski. Do mięsa wlać zimne mleko. cebulę obrać i pokroić w kostkę.

Wrzucić do miski z mięsem. Przemieszać wszystko żeby równo się marynowało. Przykryć i odstawić na kilka godzin do lodówki.

Następnie mięso wyjąć z marynaty, opanierować najpierw w mące, potem w rozmąconym jajku a na końcu w bułce tartej.

Na patelni rozgrzać olej i wkładać kotlety. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Wyjmować na talerz. Podawać z ziemniakami i surówką.

Schabowe moczone w mleku i cebuli
Opanierowane kotlety włożone na gorący olej
Schabowe moczone w mleku i cebuli
Kotlety schabowe opanierowane w mące, jajku i bułce
Schabowe moczone w mleku i cebuli
Schabowe zamarynowane w zimnym mleku i cebuli
Schabowe moczone w mleku i cebuli
Kotlety schabowe rozbite i doprawione solą i pieprzem

Tagi:

schab mięso