zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Schabowe niespodzianki

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Aromatyczny, pikantny schab z warzywami.

Schabowe niespodzianki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe niespodzianki

 

Sposób przygotowania:

Schabowe niespodzianki
Schab umyć, osuszyć i pokroić na 3 kotlety. Każdy rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Cukinię, pieczarki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę i wrzucić wszystkie składniki na patelnię. Smażyć aż składniki puszczą sok. Doprawić do smaku i zostawić do wystygnięcia. Zimny farsz podzielić na trzy części. Kotlety rozłożyć, na połową każdego nałożyć po porcji farszu, nałożyć drugą część schabu na farsz, lekko docisnąć. Jajka rozbełtać dodając sól i pieprz, bułkę tartą wysypać na spory talerz lub miskę. Każdy pakunek schabowy obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w jajku aby całość była pokryta jajkiem i na koniec ponownie opanierować w bułce tartej. Na drugiej patelni rozgrzać taką ilość oleju aby kotlety były zakryte prawie do połowy. Przygotowane kotlety smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami: np. ziemniakami i surówką.
Schabowe niespodzianki
należy przygotowac farsz i doprawić go do smaku
Schabowe niespodzianki
na połówkę kotleta wyłożyć po porcji farszu
Schabowe niespodzianki
część miesa bez farszu nałożyć na tę z farszem
Schabowe niespodzianki
przygotowane schabowe smażyć na złoty kolor