Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Schabowe panierowane chipsami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

inny sposób na urozmaicenie zwyczajnych schabowych

Schabowe panierowane chipsami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe panierowane chipsami

 

Sposób przygotowania:

Schabowe panierowane chipsami
Na papier śniadaniowy wysypujemy chipsy cebulowe (lub inny smak jeśli ktoś lubi), przykrywamy drugim papierem i za pomocą tłuczka do mięs lekko je rozbijamy i przesypujemy na talerz.

Schab kroimy na niezbyt grube plastry, rozbijamy je, a następnie doprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz delikatnie paprykami.

Jajko należy rozbełtać, a następnie każdy z kawałków mięsa panierujemy w jajku i pokruszonych chipsach - dokładnie dociskamy.

Na rozgrzanym oleju smażymy po obu stronach kotlety. Ciepłe podajemy do obiadu.
Schabowe panierowane chipsami
za pomocą tłuczka do mięs lekko chipsy rozbijamy
Schabowe panierowane chipsami
Schab kroimy na niezbyt grube plastry, rozbijamy je, a następnie doprawiamy
Schabowe panierowane chipsami
Etap 3
Schabowe panierowane chipsami
Etap 4