Sposób przygotowania:
Schabowe panierowane chipsami
Na papier śniadaniowy wysypujemy chipsy cebulowe (lub inny smak jeśli ktoś lubi), przykrywamy drugim papierem i za pomocą tłuczka do mięs lekko je rozbijamy i przesypujemy na talerz.
Schab kroimy na niezbyt grube plastry, rozbijamy je, a następnie doprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz delikatnie paprykami.
Jajko należy rozbełtać, a następnie każdy z kawałków mięsa panierujemy w jajku i pokruszonych chipsach - dokładnie dociskamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy po obu stronach kotlety. Ciepłe podajemy do obiadu.
Schab kroimy na niezbyt grube plastry, rozbijamy je, a następnie doprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz delikatnie paprykami.
Jajko należy rozbełtać, a następnie każdy z kawałków mięsa panierujemy w jajku i pokruszonych chipsach - dokładnie dociskamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy po obu stronach kotlety. Ciepłe podajemy do obiadu.